Recepten met rundvlees

Onze recepten met rundvlees

De beste recepten voor een lekker stukje rundvlees
Met deze duidelijke bereidingswijzen is het eenvoudig een smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Bereidingstips voor de beste recepten met rundvlees
  • Ontdooi het vlees in de koelkast om vochtverlies te voorkomen
  • Laat het vlees een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen
  • Kruid het vlees voor bereiding, vaak volstaat peper en zout, zodat de smaak van de kruiden lekker in het vlees trekt
  • Zorg dat de boter of de olie in de pan goed heet is, zodat het vlees snel dichtschroeit
  • Het vlees als eerste aan beide kanten dicht schroeien
  • Leg de stukken vlees een voor een in de pan, zodat de pan niet teveel afkoelt
  • Niet met een vork in het vlees prikken, hierdoor verliest het vocht
  • Als er na het aanbraden water wordt toegevoegd, kies dan voor warm water. Toevoeging van koude vloeistoffen bevordert de malsheid van het vlees niet
  • Enkele vleessoorten smaken het allerbest met een zeer korte gaartijd, zie hiervoor de bereidingstijden

Volg mij op social media

Marcel Gerritsen, rijnbandijk 169 Maurik, 06-54984905 / ma.gerritsen@telfort.nl

KvK 60478454